vendégkönyv

A KISS PANZIÓban szerettel fogadják az ide érkezoket. Az igényeknek megfelelő programot szervezünk Háromszék, Brassó és Hargita megye festői tájaira, idegenvezetőt biztosítunkés garantáljuk, hogy vendégeink élményekkel meggazdagodva térnek haza.

Csillagtúrák

 1. Sepsiszentgyörgy – Kovászna Kézdivásárhely –
  Csernáton (néprajzi múzeum).
 2. Székelyudvarhely – Farkaslaka (Tamási Áron sírja) –
  Korond (fazekasvásár) – Parajdi sóbánya – Szováta
  (Medve tó).
 3. Madarasi Hargita.
 4. Csíkszereda – Tusnádfürdő – Szent Anna tó
  (vulkánikus krátertó).
 5. Gyergyószentmiklós – Gyilkos-tó – Békási szoros.
 6. Csíkszereda – Csíksomlyó (Mária kegyhely) – Gyímesek.
 7. Székelykeresztúr – Segesvár.
 8. Fogarasi havasok, Bâlea tó.
 9. Brassó (Fekete templom) Szinaja (Peles kastély)
  Törcsvár (Drakula kastély).

A kényelmes pihenést kedvelők friss tehén- és kecsketejet fogyaszthatnak, sőt, maguk fejhetik azt ki. Betekintést nyerhetnek a falusi életbe, háziállatok, kenyérsütés, disznóvágás, kürtoskalács sütés és kóstolás, a hazatérő tehéncsorda megtekintése mind része a paziónk körüli életnek. Megismerkedhetnek a környező erdők ehető gombáival, saját kézzel gyűjthetik azokat (hozzáértő vezetésével) és különböző ételeket készíthetnek belőle. Megtekinthetik az esztenán az ízletes erdélyi júhtúró készítését, túrós puliszkát fogyaszthatnak a természetben.

A lovaglást kedvelők vagy a lovaglást tanulók rendelkezésére áll a falusi lovarda (400m, pónilóval is), mely rövidebb túrákhoz lovas szekereket, télen szánt is biztosít.

A közeli hegyekben kitunő horgászati (pisztráng), vadászati lehetőségeket tudunk ajánlani, télen jó minőségu sípályákon lehet kellemesen eltölteni az időt. (Sugásfürdő – 10 km, Brassó–Pojána 40 km).

A kézművesség kedvelői meglátogathatják a Míves házat, bevezetést nyerhetnek a népi mesterségekbe, szövésbe, varrásba, nemezelésbe.

Az út porát a faluban főzött kisüsti szilva- vagy almapálinkával öblíthetik az erre igényt tartók, és görbe estéket is csaphatnak muzsikaszóval, tábortűzzel és szalonnasütéssel.